2017-05-09 14:49:31• hírek • Szatmár.ro

Brüsszelben állították ki Kovács Emil Lajos festményeit

Három erdélyi festő mutatkozott be nemrég az Európai Parlamentben Sógor Csaba és Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselők meghívására.

Katona György, Kovács Emil Lajos és Pongrácz Károly ugyanonnan, Erdélyből indultak, de ma már három különböző európai országban - Romániában, Magyarországon és Ausztriában - élnek és alkotnak. Közülük ketten is Szatmár megyei kötődésűek: Kovács Emil Lajos ma is Szatmárnémetiben él, Pongrácz Károly viszont a Szatmár megyei Dobrán született, de ma már Bécsben él és alkot.

Az eseményen Murádin Jenő művészettörténész méltatta a művészek munkásságát. Beszédében úgy fogalmazott: minden alkotó művésznek, legyen az festő, szobrász, zenész, megtiszteltetés Európa virtuális központjában, az Európai Parlament emblematikus épületében bemutatkozni.

A szatmárnémeti közönség számára régi jó ismerős Kovács Emil Lajos Szatmárnémetiben született 1967-ben. 1985-ben a helyi Művészeti Iskolában végzett, festészeti szakon. 1987-től a Szatmári Alkotóház tagja, 2001 és 2009 között ennek elnöke volt. 2011-ben a Nagybányai Képzőművészeti Egyetem festészeti szakán diplomázott. Több mint 30 éve foglalkozik festészettel, leginkább olajfestékekkel dolgozik, de nem idegen tőle az akvarell, tus, pasztell és az akril technika sem. Gazdag, változatos témákban alkot. Nagyon szereti a természetet, ez rendszerint visszaköszön képein is. A természetet a maga valóságában festi, a realizmus elemeinek használatával, vagy az impresszionizmus, a pillanatnyi benyomás gyors és eleven megragadásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: